Огромна колекция, форум и база данни за почитателите на Progressive Rock-a и многобройните му превъплащения:
http://www.progarchives.com
Еnjoy!
(Моля да бъда извинен, ако сайта вече е публикуван или коментиран във форума)
Огромна колекция, форум и база данни за почитателите на Progressive Rock-a и многобройните му превъплащения:
http://www.progarchives.com
Еnjoy!
(Моля да бъда извинен, ако сайта вече е публикуван или коментиран във форума)
ἓν οἶδα ὅτι οὐδὲν οἶδα
/ Scio Me Nescire /
Нема, я!![]()
![]()
Макар аз да го "обикалям" най-вече заради краутрока, прогресив електрониката (най-вече) и кросоувър прогресива.
Другите не ме палят толкова.... Засега![]()
ἓν οἶδα ὅτι οὐδὲν οἶδα
/ Scio Me Nescire /
Освен мен не знам някой друг да слуша тоя тъп стил?
А сайтът от година примерно вече не предлага изслушване, така че съм го уволнил!![]()
Руски форум. Задаваш въпрос, после ти отговарят.
Израелски форум. Задаваш въпрос, после на теб ти задават въпрос.
Български форум. Задаваш въпрос, после дълго ти разказват колко си тъп.
Явно кабелите са слушани години с тонкоректор на по-висока честота...
Аз трябва DSD-тата да ги конвертирам в SACD, че да ги слушам нативно.
Ама това с тия източници си е лесната част. С пустите ампове е големия зор!
Интересен сайт, въпреки, че рейтингът не може да служи за ориентир колко добра е дадена група или албум.
Някои от потребителите пишат интересни ревюта, които си струва да се прочетат.
Никога не е късно. Трябва да се започне с правилните заглавия.
За да се възприемат пълноценно, произведенията в този стил е добре, поне в началото, да се дозират пестеливо и да се прослушват внимателно.
Слушането подред на всички албуми на дадена група може единствено да ни натовари прекомерно и отблъсне от музиката.
С удоволствие ще ти съдействам, ако решиш да се хлъзнеш в такава посока...
Много си прав за ревютата. Забелязах го бързо. Може би се дължи на специфичната аудитория по начало за такива жанрове.
Приятни неща има за четене.
Що се касае до рейтинга, също бързо се ориентирах, че е слушателски, т.е. крайно субективен и моментен.
И много благодаря за предложението! Ще се радвам, ако споделиш някои заглавия.
Защо не в отделна тема за жанра. Имаме си за диско, метъл... Субективно, мисля че Прогресива заслужава също отделна тема.
(И още как! Все още недоумявам, защо теми за музика нямат самостоятелен, основен и равностоен раздел във форум като този.)
Аз, да си призная, по-скоро се "връщам" от колкото да откривам тези жанрове.
По някаква дива случайност, като тийнейджър много се бях увлякъл точно от такива групи.
Една плоча на Klaus Shulze (Dig It) сигурно съм въртял над 100 пъти, всяко събиране с прятели неусетно завършваше с нея....
За Alan Parsons Prj. и Eric Woolfson да не говоря, Tangerine Dream, Vangelis, Asia, Yes... и много, много други.
Тогава инфото беше малко от уста на уста, зависи от средата в която попаднеш... Особено в малък град, в какъвто отраснах.
Стихийна работаСмятам се за късметлия в този смисъл.
Но не смятам познанията си за задълбочени, напротив... Огромни бели петна ме дебнат от всякъдеи ми е все по-интересно.
Така че, много бих се радвал, ако разговора за Progressive музиката прерасне в интересна и богата тема!
Заб. Мое снощно откритиеKOLIBRI - Winterserenade
Редактирано от lordoff; 1 November 2019 в 15:22.
ἓν οἶδα ὅτι οὐδὲν οἶδα
/ Scio Me Nescire /
Я, тука има и от нашите:
https://www.progarchives.com/artist.asp?id=8348
Antelope Audio Clocking -> RME UFX -> Bryston 4B / Hypex UCD400HG -> Kimber 8TC cables -> Lipinski Sound L707 / Dynaudio BM15P -> RF zone 22ms / RT60 0.4s -> Pair of good old ears.....
Ювиги - От първо лице 2012 нещо не го намирам.
Дискутирали сме го много пъти...защо отново?!
Погледнете пак логото на Форума, знаете и основните цели и принципи, които се изповядват.
Това тук НЕ Е меломански форум, НЕ Е и аудиофилски.
Форум за НАПРАВИ СИ САМ Е!
Като такъв е създаден и такава му е философията. Съобразявайте се със същината на материята. Къде в diyaudio.com има подобни раздели, че държите и тук да е така?! Има един общ подраздел music в общия и толкова. Тук е същото. Има подраздел "НОВИНИ, КОНЦЕРТИ, АЛБУМИ" обединяващ няколко аспекта свързани точно с музиката.
Истината е една, и тя е, че...няма една истина! Истината се ражда в спора. Освен ако не премине в бой.
Мъдростта идва с опита. Опитът обаче, често е резултат от липса на мъдрост. Някои хора говорят от опит, други – от опит не говорят.
За хората без чувство за хумор: "Не се страхувайте! Най-страшното ви се е случило вече!"
Това не беше критика, а просто констатирах един факт.
И да се направи отделен раздел, той пак ще си седи празен, защото интересът е малък.
Той и към строго техническите теми не е особено голям и се състои 90% от спам.
Показателно е, че най-дискутираната тема е за пенсиите и терористите.
Кой с каквото му се занимава или вълнува... Нито имаме план, нито норма за изпълнение.
Сайта тук събира различни хора, с различни разностранни интереси. Раздела там е свободен и може на воля да се спами. Лошото е, че и други теми, включително и тук се прави...ако си мислите, че ще вървим и бършем или местим денонощно при тази плодотворност...
Истината е една, и тя е, че...няма една истина! Истината се ражда в спора. Освен ако не премине в бой.
Мъдростта идва с опита. Опитът обаче, често е резултат от липса на мъдрост. Някои хора говорят от опит, други – от опит не говорят.
За хората без чувство за хумор: "Не се страхувайте! Най-страшното ви се е случило вече!"
Прав си. Не е тук мястото.
Аз мога да дам предложение това да се реши, но няма да се хареса на повечето участници.
Давай де. Не е необходимо решението да се харесва на всички...
Учените са открили, че 90% от хората са симулирали еволюцията.
Кратък обзор на Берлинската школа в електронната музика, част 3 (Klaus Shulze & Tangerine Dream)
ἓν οἶδα ὅτι οὐδὲν οἶδα
/ Scio Me Nescire /