Здравейте - попаднах на следният проблем .
Според windows 10 - имам последните драйвери на всичко .
След като използвах много време продукт на Sandisk - usb 2.0 и нямах никакви проблеми - реших да си закупя
USB 3.0 пак на Sandisk Ultra Flair 32гб .
При запис на цял файл 18гб - тръгва на 75 мб - и след съвсем кратко време пада на 20мб и никаква промяна .
И след като получих този проблем - се порових и прочетох в чужди форуми - че проблема и при тях е същият .
Това е цитат с превод
"Открих истинската причина с тези капки за скорост на запис. Това USB флаш устройство очевидно използва някакъв вид кеш, подобно на TLC SSD, които използват SLC кеш. Ако копирате файлове, които са по-малки от размера на кеша, няма да забележите спад на скоростта. Но ако копирате файлове, които са по-големи от размера на кеша, кешът ще се запълни, а флаш устройството ще продължи да пише за основния бавен NAND на диска. Можете да проверите дали случаят е такъв, като отмените копирането, а след това отново незабавно копиране - скоростта на запис почти веднага ще падне, защото устройството все още не е имало време да изчисти кеша, така че дисковете продължават да пишат на главен NAND на кеш. Ако отмените отново, дайте на устройството половин минута или минута, и копирайте отново, то ще започне с пълната скорост, защото сега отново може да пише в кеша, защото имаше достатъчно време да го изчисти.
*Така че, когато копирате файловете за шофиране, първо ще се опита да запълни кеша. Когато устройството е неактивно, съдържанието от кеша ще бъде преместено на бавен NAND.
Имам 16 GB Ultra Flair drive - изглежда, че има 384MB кеш (предполагам 3x128MB). "
Споделете вие от коя бърза USB 3.0 Флаш памет - сте доволни .
Ако на същото USB 3.0 Свържа ремонтираният от мен външен 2тб Toshiba ( смених usb Конектора ) - същият файл пре записваше на него с постоянна 100мб/с без срив .
Така че не мисля че ми са проблемни USB -тата .