Попаднах на статия от MJ Audio свързана с въпросния хибриден проект.
Възможно е на някой да му бъде интересно или да почерпи know how:
MC RIAA with NuTube 6P1 & 6111 Part 01
MC RIAA with NuTube 6P1 & 6111 Part 02
Попаднах на статия от MJ Audio свързана с въпросния хибриден проект.
Възможно е на някой да му бъде интересно или да почерпи know how:
MC RIAA with NuTube 6P1 & 6111 Part 01
MC RIAA with NuTube 6P1 & 6111 Part 02
ἓν οἶδα ὅτι οὐδὲν οἶδα
/ Scio Me Nescire /
Интересно![]()
И полезно! Много хубаво си е написано всичко...![]()
Истината е една, и тя е, че...няма една истина! Истината се ражда в спора. Освен ако не премине в бой.
Мъдростта идва с опита. Опитът обаче, често е резултат от липса на мъдрост. Някои хора говорят от опит, други – от опит не говорят.
За хората без чувство за хумор: "Не се страхувайте! Най-страшното ви се е случило вече!"
Текста може да се селектира за превод през Google.
За който си има понятие, върши работа![]()
ἓν οἶδα ὅτι οὐδὲν οἶδα
/ Scio Me Nescire /
Ама то си дадено всичко необходимо на схемите! Режими, контролни напрежения и токове...
Това другото с гугъл преводача е за аудиофили. Да им кажат как свири. На тях им трябва...![]()
Истината е една, и тя е, че...няма една истина! Истината се ражда в спора. Освен ако не премине в бой.
Мъдростта идва с опита. Опитът обаче, често е резултат от липса на мъдрост. Някои хора говорят от опит, други – от опит не говорят.
За хората без чувство за хумор: "Не се страхувайте! Най-страшното ви се е случило вече!"
Хе хеАми... Не пише как свири.
По-скоро обяснения относно избраните елементи, защо тези режими, възможна замяна на mosfet-ите с по-намираеми.... Такива работи
Министюрните лампи са интересни, нескъпи, приятна играчка. Какви са резултатите на слух не мога да кажа.
P.Milett има един популярен проект с Korg Nutube, но той май беше за слушалков амп...
BTW, това mjaudio e точно като за теб. Няма много превъзнасяния, само измервания и данни. И то в изобилие.
Обаче проблем - ориентирано е изключително към вакуума![]()
![]()
![]()
Редактирано от lordoff; 20 June 2019 в 09:08.
ἓν οἶδα ὅτι οὐδὲν οἶδα
/ Scio Me Nescire /
Защо си мислиш(те), че имам проблем с вакуума?!
Дори в 2 случая го предпочитам твърдо пред "пЕсъка"...
Против съм, като се ползват лампи, автоматично да се смята, че изделието по дефиниция, заради тях да е автоматично супер, хай-най и т.н.Ползването на всяка цена на такива, дори и ако е безсмислено, също. Т'ва съм твърдял винаги, това и ще твърдя пак за в бъдеще.
Албум на Nasko
https://bgaudioclub.org/album.php?u=1922
Да, трябваше да поясня.
Нямах предвид ни най-малко Bis.
По мои впечатления общото настроение е такова. Ей го, в раздела за лампови ус-ли вече почти никой не пише. Поне не за сериозни проекти.... За мое огромно съжаление
Но да не разчепкваме тази тема, че ще се овъргаляме в "дреп"![]()
ἓν οἶδα ὅτι οὐδὲν οἶδα
/ Scio Me Nescire /
По мое впечатление ламповата техника в световен мащаб е не само в застой, а и в упадък. Броят на произвежданите, продаваните и използваните лампови устройства намалява спрямо броя на полупроводниковите. За причините може да се дискутира, но фактът е безспорен. Аз самият имам неизползвани лампови устройства плюс замразени проекти. Не мога да упреквам за това някой друг.
Ето го и проекта на P.Millett:
"Fully balanced (differential) line amp / headphone amp using the Korg Nutube"
Изглежда интересна играчка.
Автора продава в акаунта си в ebay китче за 60USD, което включва PCB-то и 6P1.
Това е доста добра цена, тъй като самата Nutube върви 50-70USD.
На всичкото отгоре не се притеснява да ползва DC/DC конверторза отоплението (6P1 e директноотопляема).
Както писах, интересна схема изглежда (наличието на буфери ме радва). Като изключим прекалено многото проходни кондензатори (за моя вкус)
btw, P.Millett винаги си го е теглила екзотиката. NuClassD усилвател с JFET и NuTube на входа...![]()
![]()
Редактирано от lordoff; 20 June 2019 в 14:44.
ἓν οἶδα ὅτι οὐδὲν οἶδα
/ Scio Me Nescire /
При цялото ми уважение, отново , но каква е идеята на този тюрлю-гювеч ? Кое ценно от лампите комбинираме с полупроводници и какво ценно получаваме накрая ?
Като гледаш дадените измервания на този проект , как ти се струват ? Кое е интересното, според теб ? Каква е ползата от цялата гимнастика ?
Или просто целта е да пише там че има лампа вътре и народа да припада от кеф ? Пък и се ползва най-модерната лампа !!
Цитатите не са на класици , а са на комици!
Kris Dimitrov написа: "Може да е голямо НО Е ПОКРИТО !!!"
Бис написа: Уверявам ви, че средна класа там (в Германия), не живеят по-добре от средна класа тук!