Страница 2 от 2 ПърваПърва 1 2
Резултати 26 до 36 от 36

Тема: AKG K-52 vs Superlux HD-672 Black

 1. #26
  L.K.'s Avatar
  Членува от
  Nov 2010
  Адрес
  Казанлък
  Възраст
  53
  Мнения
  16,843
  Силата, с която бобината бута мембраната, е пропорционална на индуктивността, оттам и на броя намотки. По-малък брой намотки не е предимство.

  • #0
   Реклама от Google Реклама от Google
   Членува от
   Dec 2007
   Адрес
   Google.com

     
    

 2. #27
  По-къса намотка не означава по-малък брой намотки. Най-вероятно са жертвали чувствителността за сметка на по-лека мембрана. Понеже мембраната не е от най-малките и позволява по-добро възпроизвеждане на ниските честоти. Иначе реално в този модел нито чувствителността е ниска, нито ниските изпъкват. По-скоро впечатление правят ясния вокал и кристалните високи.
  Редактирано от употребител; 29 December 2018 в 03:28.

 3. #28
  То като се замисля и по-къса да е пак ще се намали индуктивността.
  Няма значение, слушалките са добри. Не се отричам от алуминия. Все едно да се отрека от медта като знам, че има сребро. Особено за такава дребна намотка, колко чак толкова ще са загубите?
  Иначе ги поръчваш от Япония и на тях пише "произведено в Китай" (поне не е в България).
  Редактирано от употребител; 29 December 2018 в 03:50.

 4. #29
  koko_74's Avatar
  Членува от
  Dec 2011
  Адрес
  Костинброд
  Възраст
  48
  Мнения
  217
  Спомням си, че медта е с 2 пъти по-голяма проводимост от алуминия, не се оказах абсолютно прав, но почти. Тоест при един и същ импеданс на две намотки с еднакво сечение на проводникът, медната намотка трябва да индуцира по-голямо магнитно поле, с което да се отблъсква съответно по-силно от статичният магнит на говорителчето. Тоест звуковата енергия при единица подадена мощност на входа на бобинката, трябва да е по голяма в полза на медният вариант. А от това произлиза, че при еднакъв импеданс на бобините, медната ще свири по силно. Вероятно между 1/3 и 2/5 теоретично.

  Ако се замисля, защо са поставили меден слой върху алуминиевият проводник. Причината вероятно е в това, че електроните се движат предимно по повърхността на проводника, а след определена мощност затваряща се през същият проводник, електроните започват да се блъскат от липса на място и навлизат все повече към сърцевината на проводника /с увеличаване на токът/. Другата причина да се сложи мед е, тихите звуци, особено във високите да излизат по лесно и да не се губят за слушателя. По този начин чрез помедняване на алуминиев проводник се имитира проводник с по голямо сечение. Но вероятно звукът няма да запази линейно между определени честоти в музиката. Сравнявайки ниски и високи, същите няма да са съотнесени към оригиналният сигнал и честотни амплитудни растери на синусоидите в музиката постъпила като напрежителни или токови колебания на входа на говорителя. Говоря за хармонични изкривявания като продукт на следващи АЧХ измервания. Да ги наречем хармонични изкривявания.

  Из Уикипедия:
  Прикрепени изображения Прикрепени изображения
  • File Type: png ддс.png (58.2 KB, 14 преглеждания)

 5. #30
  Гайкаджия ittso's Avatar
  Членува от
  Jul 2008
  Адрес
  София
  Мнения
  4,816
  В таблицата която си публикувал, под електропроводимост имат предвид съпротивлението за постоянен ток. Което пък няма пряка корелация с това за променлив, тоест, с импеданса.
  Хубаво е освен съпротивлението, да се гледа и относителното тегло. Намаляване на подвижната маса също има предимства.
  Учените са открили, че 90% от хората са симулирали еволюцията.

 6. #31
  koko_74's Avatar
  Членува от
  Dec 2011
  Адрес
  Костинброд
  Възраст
  48
  Мнения
  217
  Относително тегло и подвижната маса. При тази малка бобинка разликата в теглото на бобинката на фона на съпротивителните сили на постоянният магнит е почти пренебрежимо. По-скоро теглото на мембранката и гъвкавостта ѝ, би могла да се отрази на амплитудата, на ходът ѝ. За вълновият импеданс си прав, така е и действително има разлика. Имах 'грубо' в предвид, затова приспаднах малко от сметките по горе, мислейки за тази разлика.
  Редактирано от koko_74; 29 December 2018 в 20:14.

 7. #32
  Не е малка разликата в теглото и не е без значение. Но така и така оакахте И тази тема...
  Руски форум. Задаваш въпрос, после ти отговарят.
  Израелски форум. Задаваш въпрос, после на теб ти задават въпрос.
  Български форум. Задаваш въпрос, после дълго ти разказват колко си тъп.
  Явно кабелите са слушани години с тонкоректор на по-висока честота...
  Аз трябва DSD-тата да ги конвертирам в SACD, че да ги слушам нативно.
  Ама това с тия източници си е лесната част. С пустите ампове е големия зор!

 8. #33
  При съветските силови трафове не се пестят пари от мед, а се пести тегло! Лака вероятно съвсем случайно кара проводника да прилича на меден. В тези години не е трябвало да го продават на някого, че да го лъжат че е меден. Но теглото е въжен параметър, а както се знае, проводник с едно и също активно съпротивение е по-лек ако се изработи от алуминий. Недостатък ако не се помедни е само трудността при свързване и по-лошата устойчивост на огъване, като второто при трафа е почти без значение. В енергото, май всички трафове са с алуминиеви намотки, т.е. в къщи преди последния скъп кабел, в същност слушаме алуминиева мрежа .
  При помедняване нещата уж се променят - заради скин ефекта. Възможно е! Естествено не защитавам използването на алуминия. Просто изтъквам предимствата му в определени условия.

 9. #34
  Аз мисля, че ccaw-то може и да е предимство, свалили са техлото чувствително (което може и да е плюс или минус пред решенията, които са взели при мембраната). А това, че има медно покритие е много вероятно да е така заради работата с проводника и технологията на навиване, с чист алумин има извесни проблеми, които не всеки производител е решил особено при тези размери.
  А понеже обсъждата евтини слушалки може да се окаже и че старите ХД681 са всъщност най-добре, на мен специално ми допадат идея повече от хд330. А пика на 8кхз е определено чуваем и е единствения сериозен недостатък, за който може да се говори при такава смешна цена.

 10. #35
  Тези AKG K52 свирят учудващо добре - балансиран и ясен звук. Това, което ме фрапира е, че не отстъпват на Sennheiser HD 558, а дори ги надминават леко. По-линейни и детайлни са. Моето обяснение е, че Зенхайзерите са направени да имат приятен и топъл "аудиофилски" звук, докато другите са мониторни ... Но мониторни слушалки за 77 лева?! Естествено, трябва да отбележа, че използвам добър усилвател и софтуерна калибрация на АЧХ, но като цяло Зеновете не са толкова неутрални. По-басови са в сравнение с AKG, а това и най-хубавите еквалайзери не могат да го преодолеят напълно.
  Редактирано от Ritchie Blackmore; 12 March 2019 в 13:45.

 11. #36

  Членува от
  Apr 2011
  Адрес
  София
  Възраст
  33
  Мнения
  58
  Ако се интересувате от Суперлуксовете, ето тук има сравнително обективни ревюта, измервания и идеи за мод https://diyaudioheaven.wordpress.com...rand-superlux/
  Аз лично имам 662 Evo и доста с малък мод звука им доста ми допада. Наскоро дадох на един колега, който не е аудиофил, нито е запознат много с марките, да пробва тях и Beyerdynamic DT770 250 ohm и хареса повече Superlux-a.
  Преди време имах и Superlux HD660, които са като 330, но затворени и също доста ми допадаха като звук, но бяха страшно неудобни (поне за моята голяма кратуна).

Страница 2 от 2 ПърваПърва 1 2

Права за публикуване

 • Вие не можете да започвате нова тема
 • Вие не можете да отговаряте в тема
 • Вие не можете да прикачвате към мненията си
 • Вие не можете да редактирате мненията си
 •  
 • BB кодове са Включени
 • Smilies са Включени
 • [IMG] кодове са Включени
 • [VIDEO] code is Включени
 • HTML кодове са Изключени