Страница 1 от 2 1 2 ПоследнаПоследна
Резултати 1 до 25 от 36

Тема: Въпрос за бензинов агрегат 120/240v 60Hz

  1. #1
    Конструктор на профи ОТ knockout11's Avatar
    Членува от
    Aug 2008
    Адрес
    Велико Търново
    Възраст
    33
    Мнения
    1,249

    Въпрос за бензинов агрегат 120/240v 60Hz

    Попадна ми един агрегат донесен от Америка, Honda EB 6500X. Който има възможност да вади 240 волта, 22.9 ампера продължителни, но на 60Hz. Мощността му е 5500kVA продължителни и 6500kVA максимални.
    Евентуално, ако реша да го вземам, то ще го ползвам основно за профи аудио. Като повечето ми ампове са импулсни, но имам и един-два трансформаторни. Импулсните ми ампове работят от 160 до 270 волта 50-60Хц (имат и PFC). Но как би повлияла разликата в честотата на трансформаторните захранвания ? И по-високто напрежение в случая 240 волта трябва ли да ме притеснява ?

    Това е агрегата:
    38222534_524722087958599_4007664795992981504_n.jpg
    "SoundWavePro" Красимир Георгиев GSM: 0878267054 , проектиране, конструиране и измерване на профи ОТ

    • #0
      Реклама от Google Реклама от Google
      Членува от
      Dec 2007
      Адрес
      Google.com

        
       

  2. #2
    Moderator L.K.'s Avatar
    Членува от
    Nov 2010
    Адрес
    Казанлък
    Възраст
    53
    Мнения
    16,470
    Напрежението няма да е проблем. При по-високата честота загубите в трансформаторите е по-висока и загряват.

    Aкo направиш оборотите 3000 и ще заковеш честотата на 50Hz, но ще падне напрежението. Не знам дали твоят Automatic Voltage Regulator може да се пипа. Ако не може ще трябва да го сменяш с нов за 230VAC/50Hz.

  3. #3
    На първо четене - ако текущите параметри ти вършат работа - ползвай го!
    Промяна на честота, напрежение ще е трудна мисия.

  4. #4
    Гайкаджия ittso's Avatar
    Членува от
    Jul 2008
    Адрес
    София
    Мнения
    4,562
    Както е споменал и Людмил, честотата зависи само от оборотите на двигателя.
    Ако не си в час с ДВГ, потърси TFM за генератора или сервизно описание. Там трябва да е описано кое и как.
    Ако не, разходи се до някой печен автомонтьор.

    Ако си по на "ти" с тоя вид техниката, разгледай около механизъма за регулиране на "газта" и виж откъде се регулират оборотите.
    Учените са открили, че 90% от хората са симулирали еволюцията.

  5. #5
    Всичко е в един залят блок, който "дърпа" газта и управлява възбуждането.....

  6. #6
    Moderator L.K.'s Avatar
    Членува от
    Nov 2010
    Адрес
    Казанлък
    Възраст
    53
    Мнения
    16,470
    AVR е отделно на четките.



    Не виждам как ще дърпа газта.

  7. #7
    Гайкаджия ittso's Avatar
    Членува от
    Jul 2008
    Адрес
    София
    Мнения
    4,562
    Може и да няма директен контрол на "газта" от регулатора, но има система която се грижи оборотите да са константни. В противен случай, при натоварване на генератора, оборотите ще намалеят и цялата хубост ще отиде по дяволите.
    Учените са открили, че 90% от хората са симулирали еволюцията.

  8. #8
    Moderator L.K.'s Avatar
    Членува от
    Nov 2010
    Адрес
    Казанлък
    Възраст
    53
    Мнения
    16,470
    Няма начин да няма, но не знаем къде е и дали може да се пипа.

  9. #9
    Конструктор на профи ОТ knockout11's Avatar
    Членува от
    Aug 2008
    Адрес
    Велико Търново
    Възраст
    33
    Мнения
    1,249
    Често казано не съм на "ти" с тая техника и не смея да пипам, но най-вероятно ще взема въпросния агрегат. Така или иначе ще му монтирам син женски евро конектор 32А за изход и ще наснимам какво има под капака.
    "SoundWavePro" Красимир Георгиев GSM: 0878267054 , проектиране, конструиране и измерване на профи ОТ

  10. #10
    Moderator L.K.'s Avatar
    Членува от
    Nov 2010
    Адрес
    Казанлък
    Възраст
    53
    Мнения
    16,470
    Не е по-сложен от мотопед.

  11. #11
    Гайкаджия ittso's Avatar
    Членува от
    Jul 2008
    Адрес
    София
    Мнения
    4,562
    Цитат Публикувано от knockout11 Покажи мнения
    Често казано не съм на "ти" с тая техника и не смея да пипам, но най-вероятно ще взема въпросния агрегат. Така или иначе ще му монтирам син женски евро конектор 32А за изход и ще наснимам какво има под капака.
    Отиди при някой автомонтьор който знае какво е карбуратор или поне в чиято глава тече техническа мисъл. Може и при някой фен на моторетките, пак със споменатите условия.
    За да свършите работа, ще трябва да се подготвиш с нещо за измерване на честотата - мултимер, осцилоскоп - с каквото разполагаш или каквото можеш да вземеш за ползване и ти е удобно за работа.
    Бих препоръчал първите тестове да са с някоя печица или калорифер, за да няма неприятни изненади. Измервате напрежение и честота със и без товар, преди и след интервенцията. Ако резултатът е незадоволителен, не е проблем да се върне в оригиналното състояние.
    Учените са открили, че 90% от хората са симулирали еволюцията.

  12. #12
    Moderator L.K.'s Avatar
    Членува от
    Nov 2010
    Адрес
    Казанлък
    Възраст
    53
    Мнения
    16,470
    За натоварване 5kW ще трябват повече печици.
    Честотата можеш да я хванеш и с Clio-то в режим спектрален анализатор от звука на двигателя. В момента ще има пик на 3.6kHz. Трябва да падне на 3kHz. Ще има и субхармоници + резонанс на гърнето, на въздушния филтър, на корпуса, дрънчене на тенекии. Ама ще е интересно!

  13. #13
    Гайкаджия ittso's Avatar
    Членува от
    Jul 2008
    Адрес
    София
    Мнения
    4,562
    Цитат Публикувано от L.K. Покажи мнения
    ...Честотата можеш да я хванеш и с Clio-то в режим спектрален анализатор от звука на двигателя. В момента ще има пик на 3.6kHz. Трябва да падне на 3kHz. Ще има и субхармоници + резонанс на гърнето, на въздушния филтър, на корпуса, дрънчене на тенекии. Ама ще е интересно!
    Хм, 3000 об/мин. не са точно 3 kHz. Едното е в минута, другото е в секунда...
    Учените са открили, че 90% от хората са симулирали еволюцията.

  14. #14
    Moderator L.K.'s Avatar
    Членува от
    Nov 2010
    Адрес
    Казанлък
    Възраст
    53
    Мнения
    16,470
    Верно бе! Иначе щеше да вие като прахосмукачка!

  15. #15
    Конструктор на профи ОТ knockout11's Avatar
    Членува от
    Aug 2008
    Адрес
    Велико Търново
    Възраст
    33
    Мнения
    1,249
    Като взема агрегата ще си поиграя малко с осцилоскопа да видим какво се случва и с Clio-то ще го мернем
    Чисто хипотетично, ако свалим напрежението на 230 волта/50Хц, то ще се запази ли изходната мощност на алтернатора ?
    Принципно целият ми сетъп от усилватели са всичките импулсни, като само един е трафов (Irni-L DL1000), който пък работи в много облекчен режим (2000-7000Хц с мощност не повече от 2х100w)....та в тоя ред на мисли дали има смисъл да променям текущото от 240в/60Хц ?
    "SoundWavePro" Красимир Георгиев GSM: 0878267054 , проектиране, конструиране и измерване на профи ОТ

  16. #16
    Moderator L.K.'s Avatar
    Членува от
    Nov 2010
    Адрес
    Казанлък
    Възраст
    53
    Мнения
    16,470
    На този въпрос отговор може да даде товарната характеристика на агрегата. Според мен до 4.5kW дълговременно няма да срещнеш проблем. Следи за прегряване.

  17. #17
    Имай в предвид, че най-вероятно , това с изхода за 240-то волта ,
    е еднофазна три проводна схема със заземена средна точка.
    Съдя по вида на контакта на който е написано 120/240 В.
    С други думи, "нямаш право" да нарочиш единия проводник * за "нула"
    и да ползваш някакво подвижно заземление, освен ако НАИСТИНА
    знаеш какво правиш. Има голяма вероятност, корпуса на агрегата
    да е свързан със средната точка от по-горе !
    РАЗБИРА СЕ, това са само предположения по картинка , но оглед
    и измервания конкретно на агрегата, биха показали повече .

    * От тези между които излиза 240В.

  18. #18
    Rumb@ta's Avatar
    Членува от
    Apr 2011
    Адрес
    Пловдив
    Възраст
    41
    Мнения
    2,823
    Мен лично 240-те волта и 60-те херца не биха ме притеснявали за линейни захранвания на усилватели. Даже 60-те херца са ти в плюс. Ще пълниш кондензаторите след греца малко по-начесто със синусуидки. Дето се вика - "безплатен подарък" ти е тази честота.
    И през ум не би ми минало да пипам страхотният агрегат, дори и да е за настройка за пет секунди.
    Краси имай предвид, че в Япония какъвто и да е клас аудио техника си я включват в 50 и 60 херцова мрежа. Без значение дали е Акуфейс или Сони.
    The difference between genius and stupidity is that genius have it's limits.

  19. #19
    Йордан Радев radev's Avatar
    Членува от
    Feb 2007
    Адрес
    sofia
    Възраст
    60
    Мнения
    3,117
    Цитат Публикувано от Rumb@ta Покажи мнения
    Мен лично 240-те волта и 60-те херца не биха ме притеснявали
    +1 Освен ако не се включват ел. двигатели на генератора.

    Китове, Платки

    Когато двама се карат, виновен е по умния.
    Гьоте

  20. #20
    Конструктор на профи ОТ knockout11's Avatar
    Членува от
    Aug 2008
    Адрес
    Велико Търново
    Възраст
    33
    Мнения
    1,249
    Това е pdf-a 00X31Z238010.pdf

    На страница 34-36 е описан селектора 120V only / 120 or 240V

    35.jpg34.jpg36.jpg

    Също мисля да не бутам по машината, освен да си изведа евро конектор 32А.
    "SoundWavePro" Красимир Георгиев GSM: 0878267054 , проектиране, конструиране и измерване на профи ОТ

  21. #21
    Rumb@ta's Avatar
    Членува от
    Apr 2011
    Адрес
    Пловдив
    Възраст
    41
    Мнения
    2,823
    Изглежда страхотен генератора, Краси. Само проверка - свещи, въздушен филтър, масло и замерване на електр. параметри след първо пускане.
    The difference between genius and stupidity is that genius have it's limits.

  22. #22
    pdf-а е като за мрежа американски стандарт - еднофазно с две по 120 В.
    Тъй като ти ще ползваш 4а заедно с 4в , то "проблемът" със симетрично им натоварване не е
    актуален. По- скоро, трябва да провериш дали средната точка е свързана към шасито на
    генератора. Свързането е както предположих по-горе, но pdf-а не казва нищо за връзка
    към шасито, така че без измерване и решение за начина на свързване няма да минеш...

    240 В не са проблем, още повече, че се предполага сравнително дълъг кабел до консуматорите-
    шумът от работата ще определи колко дълъг .

  23. #23
    Цитат Публикувано от knockout11 Покажи мнения
    Като взема агрегата ще си поиграя малко с осцилоскопа да видим какво се случва и с Clio-то ще го мернем
    Чисто хипотетично, ако свалим напрежението на 230 волта/50Хц, то ще се запази ли изходната мощност на алтернатора ?
    Принципно целият ми сетъп от усилватели са всичките импулсни, като само един е трафов (Irni-L DL1000), който пък работи в много облекчен режим (2000-7000Хц с мощност не повече от 2х100w)....та в тоя ред на мисли дали има смисъл да променям текущото от 240в/60Хц ?
    Твърдо не, но защо не пробваш?
    Руски форум. Задаваш въпрос, после ти отговарят.
    Израелски форум. Задаваш въпрос, после на теб ти задават въпрос.
    Български форум. Задаваш въпрос, после дълго ти разказват колко си тъп.
    Явно кабелите са слушани години с тонкоректор на по-висока честота

  24. #24
    Конструктор на профи ОТ knockout11's Avatar
    Членува от
    Aug 2008
    Адрес
    Велико Търново
    Възраст
    33
    Мнения
    1,249
    Ще пробвам, само да взема агрегата, че още не е в мен.
    "SoundWavePro" Красимир Георгиев GSM: 0878267054 , проектиране, конструиране и измерване на профи ОТ

  25. #25
    Здравейте, днес Краси бе при мен заедно с генератора и имаме приятно развитие по темата. Сменихме маслото два пъти с цел промивка, че беше доста черно, нова свещ и преглед на останалите консумативи. Захванах се да премахна излишните неща при работа на 120волта(основно копчето за превключване с цел избягване на бъдещи проблеми от него). Средната точка на намотките беше хваната към шаси, оказа се че много лесно може да се преправят нещата за работа само на 240 волта.
    Остана и функционираща оригиналната дефектнотокова защита. Краси може да качи снимки на монтираните шуко и индустриален контакти.

Страница 1 от 2 1 2 ПоследнаПоследна

Права за публикуване

  • Вие не можете да започвате нова тема
  • Вие не можете да отговаряте в тема
  • Вие не можете да прикачвате към мненията си
  • Вие не можете да редактирате мненията си
  •  
  • BB кодове са Включени
  • Smilies са Включени
  • [IMG] кодове са Включени
  • [VIDEO] code is Включени
  • HTML кодове са Изключени