Здравейте, реших че имам нужда от моторизирана галета. Доста търсих и това ми се видя едно от най-добре изглеждащите решения. Някой чувал ли ги е, и бихте ли предложили и други варианти.
http://khozmo.com/stereo_selector.html
Здравейте, реших че имам нужда от моторизирана галета. Доста търсих и това ми се видя едно от най-добре изглеждащите решения. Някой чувал ли ги е, и бихте ли предложили и други варианти.
http://khozmo.com/stereo_selector.html
Според мен за тези пари по-добро няма
аз имам спомени, че съм ги чувал 1-2 пъти. Въпреки че изглеждат много правилно като концепция, на мен хич не ми харесаха на звук. Естествено може нещо да не е било наред при мен, но соц галета с евтини резистори и моето активно рагулиране с CMOS ключове ми харесват доста повече .......
DIY и нестандартно: PC->Xmos USB->PCM1704 цап -> CMOS дискретен пред -> 3-лентов активен дискретен крос -> хубави стъпалца -> 26W8861T + ER15RLY + XT25TG30-04
Нали тук, в форума, се предлагат висококачествени DIY галети от Момчил Дамянов, а може и от други.
Съвсем друг е въпроса, че през почти 2017, всички DIY автори трябваше окончателно да са разбрали, че поне минимум от 20 години няма пред, интегриран усилвател и изобщо всякакви аудио компоненти с регулиране на усилването, които да нямат дистационни управления. Дистанционното е абсолютно задължителен елемент и опция, и всеки компонент без такова е отживелица и почти неизползваем във време, когато всичко безжично се управлява от смартфон. В тази посока има изключително изоставане при DIY тук.
Интересно, но и на мен
Все пак те имат различни концепции и резистори и едва ли може да се обобщава за всички модели. Не ми харесва, че не се виждат контактните повърхности, а от опит знам, че всичко със сребро става черно след година в софийски въздух. Всъщност не знам от каква сплав са контактите.
Да, аз също предпочитам твоята платка с cmos ключетата.
Нямам нищо с дистанционно освен телевизора. Всъщност имам един предусилвател, но никога не му ползвам дистанционното - дразни ме страшно.
Най-хубавите галети - Shallco са изключително трудни за механизиране. Charles Hansen се справя с една велосипедна верига и як мотор, а на мен ми е по-лесно да стана![]()
...философията на удобството, наистина ще погуби света, а аудиото е твърде незначителна
част от ежедневието по важност, за да се коментира въобще.
+1 като не гледам и телевизия, бутам камъка преди да се просна.
Имам Goldpoint 24 скован с някакви си резистори и резултантно 100к. Самичък свири много ламбено, но на square на осцилоскоп е трагичен.
Мисля да го скова с тези и да му подпра изходите с тези, вързани с Кu=1 и хранени с шунтов. Очаквам вертикален, разкошен square бидейки глух.![]()
"And whosoever was not found written in the book of life was cast into the lake of fire."
Hail SATAN
Само нещо да уточня, изхода на дака е 2V RMS 10 ома, а входа на усилвателя е 19кОма. 10К галета ли да взема?
10К или по-малко, ако има, напр. 5К, 2К ... под 1К не падай все пак ....
DIY и нестандартно: PC->Xmos USB->PCM1704 цап -> CMOS дискретен пред -> 3-лентов активен дискретен крос -> хубави стъпалца -> 26W8861T + ER15RLY + XT25TG30-04
10К е минимума за почти всички "фабрични" галети, които гледам. Благодаря Ви за отговорите.
Руски форум. Задаваш въпрос, после ти отговарят.
Израелски форум. Задаваш въпрос, после на теб ти задават въпрос.
Български форум. Задаваш въпрос, после дълго ти разказват колко си тъп.
Има заслуга и у твоите родители за избора на sony за озвучителна ти система . Не са ти споменали за генетичната ви обремененост
http://shallco.com/open-frame-rotary-switches/
Това ключове за котлони на готварска печка ли са?
Проблемът е в много стегнатите пластини, които разграничават позициите, т.е. щракат. В Ayre ги разглобяват, отслабват пружините, полират контактите и сглобяват отново. Само не знам дали и каква смазка слагат за да не сулфидира среброто.
4 яки мотора въртят веригите.
DSC_1464.jpg
Имам налично и излишно Р2Р атенюатор с дистанционно, може да измислим нещо за слушане. Повече инфо на линка - http://www.vicol-audio.ro/volume-controller.php
Слуша мексиканец с антенка и девойка с китара