Резултати 1 до 16 от 16

Тема: ScanSpeak?

 1. #1
  Фен Angel's Avatar
  Членува от
  Dec 2006
  Адрес
  MUC/ZRH/HKG
  Възраст
  55
  Мнения
  6,441

  ScanSpeak?

  Споделете мнения за говорителите на тази фирма. http://www.scan-speak.dk/products.htm

  Или има по-добри?

  Интересуват ме компоненти за изграждане на системи от най-висок клас за домашно ползване, които да имат собствен клирфактор <0,5% и да носят на голяма мощност, но да позволяват компактни обеми.

  • #0
   Реклама от Google Реклама от Google
   Членува от
   Dec 2007
   Адрес
   Google.com

     
    

 2. #2
  Scan Speak предлагат едни от най-добрите драйвери на пазара и най-добрите ВЧ-говорители /мое мнение/ .

  За компактен /15-20л/ двулентов /6'+1'/ бих се спрял на SS , но за компактна тилентова конфигурация /8-10'+5'+1'/ 50-60л. вероятно бих ползвал само ВЧ или ВЧ+НЧ , за среда бих предпочел примерно SEAS, Accuton, Visaton .....

  Моето мнение е, че от определено ниво нагоре крайния резултат зависи основно от конструктора.
  Слепи тестове и измервания спират развитието на хай-енда !

 3. #3
  slaff's Avatar
  Членува от
  Dec 2006
  Адрес
  Враца
  Възраст
  38
  Мнения
  2,560
  Според мен също избора зависи от конкретната реализация и цел-определено бих подходил различно, както спомена Бобев за 2 или 3 лентово ОТ, да не говорим за другите критерии, които биха ни направили избора още по цветен...
  Общо взето при различните марки е подходено различно за постигането на общата цел-SS наблягат на по-висока мощност за сметка на по-малката чувствителност....
  Слав Ангелов

 4. #4
  ap's Avatar
  Членува от
  Nov 2009
  Адрес
  Варна
  Възраст
  36
  Мнения
  615
  Наскоро приятел завърши кит със Сканспиик.Два 6,5 с мек куполен и фазоинвертор.Води се две ленти и половина.Не мисля ,че има друга фирма с по добра колона в този клас.Заслужава си на 100%.За многолентови ,компактни тела мисля ,че няма по-добро решение откъм качество.Само да вметна ,че това което слушах беше изпълнено с Мъндорф силвър голд.Не мисля че с по-евтиния вариант на филтър ще звучи така добре.Просто говорителите не свирят,а възпроизвеждат.Когато ги чух се убедих че малък басрефлекс,може да направи смешен голям затворен обем с две десятки(за много повече пари).

 5. #5
  ivos's Avatar
  Членува от
  Aug 2007
  Адрес
  София
  Възраст
  43
  Мнения
  981
  Цитат Публикувано от ap Покажи мнения
  ... малък басрефлекс,може да направи смешен голям затворен обем с две десятки(за много повече пари).
  Подкрепям с всички крайници

 6. #6
  slaff's Avatar
  Членува от
  Dec 2006
  Адрес
  Враца
  Възраст
  38
  Мнения
  2,560
  Тук говорим за говорители. Ясно е, че крайният резултат силно зависи от всички използвани елементи за направата на ОТ, и самото ОТ свири толкова добре, колкото най-слабия компонент от изграждането.
  Слав Ангелов

 7. #7
  rutcho's Avatar
  Членува от
  Jan 2007
  Адрес
  София
  Възраст
  52
  Мнения
  1,616
  Цитат Публикувано от Angel Покажи мнения
  Споделете мнения за говорителите на тази фирма. http://www.scan-speak.dk/products.htm
  Обобщение трудно може да се направи. Различните продуктови линии (Classic, Revelator, Illuminator) са разработвани по различно време, от различни конструктори и с различна концепция. Серията Discovery всъщност е бившата Vifa.
  Реални измервания и оценки по отношение цена/качество има тук:
  http://www.zaphaudio.com/
  Цитат Публикувано от Angel Покажи мнения
  Или има по-добри?
  Несъмнено. Лично аз при изграждане на cost-no-object системи не се стремя задължително всички драйвери да са на един производител. Звучи странно, но последното не е гаранция, че те ще се сработят възможно най-добре.

 8. #8

  Членува от
  Dec 2006
  Адрес
  София
  Възраст
  51
  Мнения
  1,162
  Общо взето СЕАС и Скан Спийк са отлични говорители..за това което са. Имам 2 чифта 7 инчови Ревелатора и чифт 5.5 инчови с които не мога да се разделя...
  Действително звука им е "по-голям" и обемен от колкото са им инчовете. Мотора им е отличен. Доволен съм. Разбира се няма говорител без недостаъци, ревелаторите също имат. Стигат надолу невероятни дълбочини и плътност, но аз бих предпочел по-отворените и прецизни СЕАС-и в доста отношения. С една дума - "искам ги и двата"

  Предполагам, че АТ(Audio Technology..Scaaning) ще са идея по-прецизни, но и двойно по-скъпи. Изобщо СС заслужават всяка стотинка вложена в тях.( не познавам новата серия Илюминатор) Но Ревелатор-да.

  Ревелатор-пищялката също не е лоша.

  За "носенето" на големи мощности не мога да преценя.

 9. #9
  Няколко нови говорителчета :
  http://www.madisoundspeakerstore.com...-dome-tweeter/
  http://www.madisoundspeakerstore.com...-dome-tweeter/
  http://www.madisoundspeakerstore.com...amic-midrange/ предвидени за хайтек бафъл, впечатлен съм от средата, изглежда да взима най-доброто от куполните и конусните излъчватели , при срез 2кхц ще имаме почти перфектен точков источник, в комбинация с това басче http://www.europe-audio.com/Product.asp?Product_ID=3714 до 200хц. и слизащо в 60л
  на 30хц./-3дб. очаквам "чудеса" ....
  Слепи тестове и измервания спират развитието на хай-енда !

 10. #10
  Banned
  Членува от
  Aug 2009
  Адрес
  София
  Възраст
  36
  Мнения
  630
  Това наистина са превъзходни говорители! Екстрата, че акустичните центрове на средата и високите са направени еднакви означава, че може да се използва пасивен LR-4 между тях. Ако акустичния център на ОТ е на нивото на ушите де

  Малко ще се повторя за Сканспийк, пък и да Сеас, може да имат много хубави мотори и мембрани, обаче тесните им използваеми честотни ленти и големите неравномерности до голяма степен ги обезсмислят!

  Според мен 2 килохерца е прекалено ниска разделителна честота. Някои използват такива ниски честоти за да избегнат аномалии в диаграмата на излъчване, но аз просто не вярвам, че 25 мм мембраните могат да се оправят 1.5 октави над резонанса си само примерно с 2-ри ред филтър... А броя на всички пасивни елементи необходими да се пусне 25 мм купол като хората от 2 кхз. са значително повече от 4-те елемента на LR-4, който ти решава проблема с диаграмата на излъчване на всяка честота (+/- 30 градуса по вертикала).

 11. #11
  Administrator lozef's Avatar
  Членува от
  Dec 2006
  Адрес
  Svilengrad
  Възраст
  52
  Мнения
  4,865
  Ей,ще ти осигуря колони със Скан спийк и Сийс говорители на следващото експо.Ела надсвири ги и тогава разтягай локуми кой крив и кой прав.
  Няколко души в този форум ги вадите едни големи задклавиатурни,а когато дойде да се покаже нещо се криете като мишоци.
  Звукът на Вакуума,или тишината на Големия взрив

 12. #12
  Banned
  Членува от
  Aug 2009
  Адрес
  София
  Възраст
  36
  Мнения
  630
  Цитат Публикувано от lozef Покажи мнения
  Ей,ще ти осигуря колони със Скан спийк и Сийс говорители на следващото експо.Ела надсвири ги и тогава разтягай локуми кой крив и кой прав.
  Няколко души в този форум ги вадите едни големи задклавиатурни,а когато дойде да се покаже нещо се криете като мишоци.
  Ааааа! Не ме слагай в тази група!
  И къде съм казал, че не свирят?

  Да ги надсвиря? По кой критерий? Според мен може да има много на брой еднакво добре свирещи колони
  И с риск да получа пореден бан за спам, ще ти кажа, че имам какво да покажа, например бафълите ми, които свирят изключително приятно, отделно нямам проблем да сглобя много добре свирещи и учудващо евтини колони за кратко време... До следващото експо сигурно ще са ми готови 185 литровите колони с монстър дванайските с BL-17 и супер туитър ленти... Обаче знаеш ли защо не идвам, освен че имах рожден ден...? Ми нали като ми се одзвери ***** някой дето знае да подмята тук и трябва да изрина с него?!? После полиция, експото провалено... Нали тарамбуката като се опитва да ми затвърди знанието, че съм тъп и като ми мине пред погледа, трябва да получи достоен отговор? На кого да дойда да правя кефа? Ангел и той, много принципен и току се из*айняви като 15 годишен рапър. Какво да ти кажа? Сърби ме, признавам си, ама си задай въпроса не защо аз не идвам, мене ме мани, нито съм пазар, нито съм инженер и съм от скоро, а защо други не идват много по-важни от мен и много по-знаещи!
  Е ще ти отговоря, по абсолютно същите причини с тази разлика, че аз може и да дойда и да опляскам първия който разпозная и си спомня, че си е позволявал да ме обижда - забележи, че аз никога не съм си позволил да унижавам хората, било то тъпи, неграмотни, невъзпитани или каквито ще да са там!
  Обаче се събирате 5 човека на експо и това е!
  Форума не е бойно поле! Не е място за показване на мъжество, нито за ловене на дребни клиенти... Като се замисля колко бушувах по тая тема, а то е толкова дребно, жалко и мизерно, че сега само половин-една година по-късно не бих го направил... впрочем бих... защото ми пречи на трупането и споделянето на знания... не по друга причина!

  Та, кво сега, мишок съм бил?

  А ти Петре, можеш ли да ми предоставиш форум в който като си купя Сканспийк или Сеас, които са безспорно с криви АЧХ и капризни параметри, та като си купя и да получа съвет как да ги имплементирам в някаква система? Ама като съм дал 500-600 долара за чифт говорители да им адресирам резонанса, покачващата се АЧХ, фазата, стръмност на филтъра, съседните ленти какви да са що да са?
  - Такова място в българоезичния интернет няма! Това прави невъзможно и безпредметно купуването на такива говорители! Трябва да ходя да се моля по западните форуми, където като видят нашия трибагреник и си мислят, че им пише терорист или обикновен африканец...

  А знаеш ли колко и какви мераклий и хобисти има? Знам че знаеш! щом аз знам, значи и ти знаеш! Чички инженери, надмогнали си на масрафа и с много знания, които даже желаят да споделят, а няма къде... тоест има, ама е заключено за външни

  Затова ако обичаш, точно аз да не съм в групата на мишоците, щото аз бях тоя дето повлече крак с измерванията, може да е T/S, може половината системи да са ми недовършени, ама намерих от кого да взема пример, възмутих се от статуквото и дадох посока! Тука наскоро статиите за конструиране на обоснована система станаха примерно три... първопроходеца Рутчо, после аз с две системи и накрая Ivos с неговата система... дето чак не можах да си повярвам на очите като му четох темата! И дето и там имате изцепки, ама добре че човека е непукист като мен та сипа малко знание в интернет да има да се чете нещо

  И защо Сканспийк, като има Фостекс и очевидно Акутон?
  Ето още едни скъпи и много хубави говорители: http://www.voltloudspeakers.co.uk/Ab.../about_us.html
  Още варианти: http://www.eadsweden.com/

 13. #13
  Имам само един въпрос - името на сайта ти игра на думи ли е или толкова ти е английския?
  Щото едва ли искаш да пунтираш фенкилъра
  Руски форум. Задаваш въпрос, после ти отговарят.
  Израелски форум. Задаваш въпрос, после на теб ти задават въпрос.
  Български форум. Задаваш въпрос, после дълго ти разказват колко си тъп.

  Има заслуга и у твоите родители за избора на sony за озвучителна ти система . Не са ти споменали за генетичната ви обремененост

 14. #14
  Administrator lozef's Avatar
  Членува от
  Dec 2006
  Адрес
  Svilengrad
  Възраст
  52
  Мнения
  4,865
  Получавам вече потрес,от постове като Тошковите,където 99% са обяснения как го боли главата от земното въртене.
  Имах някакви надежди за него,но уви -класически задклавиатурен супермен.
  Звукът на Вакуума,или тишината на Големия взрив

 15. #15
  Banned
  Членува от
  Aug 2009
  Адрес
  София
  Възраст
  36
  Мнения
  630
  Цитат Публикувано от lozef Покажи мнения
  Получавам вече потрес,от постове като Тошковите,където 99% са обяснения как го боли главата от земното въртене.
  Имах някакви надежди за него,но уви -класически задклавиатурен супермен.
  Айде сега, върховна ценност в живота на аудиофила е да отиде на експо, останалите са мишоци и задклавиатурни кУкеРИ

 16. #16
  machinow's Avatar
  Членува от
  Dec 2006
  Адрес
  София 16xx, BG
  Възраст
  39
  Мнения
  3,245
  Цитат Публикувано от Angel Покажи мнения
  които да имат собствен клирфактор <0,5% и да носят на голяма мощност, но да позволяват компактни обеми.
  Баш за това SS ми станаха фаворит някога. Не че няма и други да го могат що годе, но ако говорим за дълбок, силен, отчетлив бас в малки обеми все за SS се сещам ..... И понеже басът е от първостепенно значение за мен - това е моят избор от близо 10 години.
  DIY и нестандартно: PC->Xmos USB->PCM1704 цап -> CMOS дискретен пред -> 3-лентов активен дискретен крос -> хубави стъпалца -> 26W8861T + ER15RLY + XT25TG30-04

Права за публикуване

 • Вие не можете да започвате нова тема
 • Вие не можете да отговаряте в тема
 • Вие не можете да прикачвате към мненията си
 • Вие не можете да редактирате мненията си
 •  
 • BB кодове са Включени
 • Smilies са Включени
 • [IMG] кодове са Включени
 • [VIDEO] code is Включени
 • HTML кодове са Изключени